Sunday 12 April 2020

Malezya usulü sulu pirinç makarna @ Bihun Sup


Malezya usulü  sulu pirinç makarna @ Bihun Sup







Malzemeler :

 

- Yarım paket Vermicelli makarna (çağdaş/makroda satılır) 

- 2 tsp Zerdecal tozu

- 1  soğan

- 3 tane sarımsak

- Tavuk parçaları

- taze soğan

-maydanoz

 

(A)

 

 - 1 tsp Tarçın Tozu/ 1 çubuk tarçın

- 1 tsp  Zencefil tozu

- 1 tsp Kimyon tozu

 

- 2 tane Karanfil

- 2 tane kakule

- 1 yıldız anason

 

Sos

- 4 tane sarımsak

- 1/2 acı taze biber

- tatlı/tuzlu soya sosu

- tuz

 

NASIL YAPILIR?



1. Vermicelli makarnayi büyük kaseye koyun ve ılık su dökün . 2 tsp zerdecal tozu ekleyin ve karıştırın. 20 dk sonrası suyu süzün. Zerdeçalsız da olur

 

2 .Bir tencerede tavuk  parçaları  suda kaynatın

 

3. Diğer tencerede yağ ısıtın.  Yarım soğanı blend yada rendeleyip , yarısı dilim dilim kesin ve sarımsakla beraber  tencereye ekleyin ve 5 dk pişirin

 

4.  A  malzemeyi ilk  karanfil,kakule, yıldız anason tencereye ekleyin. Sonra tozu olan A malzemeyi bir kasede az su ile karıştıp  5 dk pişirin

 

5. Tavuk suyu ve tavuk parçaları , taze soğan, maydanoz, baharatlar olan tencereye dökün ve 20 dk kaynatın

 

6. Sosu için , sarımsak ve biberleri blend yap yada rendeleyin  . 3 kaşıgı soya sosu ve tuzu ekleyin

 

7. Vermicelli makarnayi tavuk çorbası ve sosu ile servis edin .

 

P/s : 

 

- Pirinç makarnanın hepsini   tavuk çorba olan tencereye karıştırmayın cünkü yumuşar

 

- vermicelli makarna yoksa bildiğiniz makarnalar ve Pad Thai ile da deneyebilirsiniz

 

-  kakule  ,yıldız anason isteyene bağlı

- rendelenen soğan daha  fazla olsa daha güzel olur

 

 



                             

No comments:

Post a Comment