Malezya Stil Buharda Uskumru Balık Tarifi İçin Malzemeler
2 adet balık (Uskumru alabalıkTaze zencefil (İstediginz kadar)
1 adet soğan
3-4 adet sarımsak
Yağ
1 lemongrass bitkisi
Tuz (İstediğiniz kadar)
Yarım adet limon
Malezya Stil Buharda Uskumru Balık Tarifi Yapılışı
Merhaba! Tarifi yazmadan önce biseyler yazacağım. Buharda balık tarifi çoktan yazmak istedim. Annemin yaptığı buharda balık Turk arkadaşım çok beğendi. Ama Türkiye’de olduğum için bazı malzemeler bulunmaz ve buhar makinesi da Ankara’daki evimde yok. Ve normal tencerede yapmak zorunda kaldım. Kafama göre Malezya stil buharda Uskumru balık yaptım ve sizinle paylaşmak istiyorum. Malezya’ya gidince annemin tarifi da yazacağım inşallah. Bu arada Lemongrass (Cymbopogon citrates) Turkiye’de pek bilinen bir bitki değil. Bu yüzden Türkçe adı da yok. Bildiğiniz limon otu değil çünkü. Ben Malezya’dan taze taze getirdim ve buz dolabına sakladım. Ama onu olmazsa bile yaparsınız ama mutlaka taze zencefil ve sarımsak olsun
Soğan ve sarımsaklar ince ince kesin ve az yağda kavurun. (Tencere kullandığım için biraz yağ kullandım kavurmak için. daha çok tadı gelsin diye. Yağ kullanmak istemeyenler direkt malzemeler su ekleyin malzemelere)Lemongrass bitkisi ve zencefil tencereye ekleyin. 5 dakika bekleyin.2 bardak su tencereye dökün.Temizlenmiş balıklar tencereye yerlestirin ve kapakla kapatın.10-15 dakika balık buharda pişirin.Sofraya hazırlanırken limon üstüne sıkınMalezya’da özel bi limon tipi var “Key Lime ve Calamansi” onları kullanıyoruz limon yerine
Selamat Menjamu selera! Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment